UJUMISRAHVA EDUKA 2012. AASTA LÕPUGALA

Laupäeval, 19. jaanuaril võttis Eesti Ujumisliit kokku eelmise 2012. eduka ujumisaasta.

Eelmise aasta parimate ujujate aukirjad ja meened anti Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali ja Euroopa lühiraja meistrivõistluste hõbemedali võitnud ning kahel järjestikusel aastal Eesti parimaks naissportlaseks valitud Triin Aljandile ja Euroopa lühiraja meistrivõistlustel hõbeda ja pronksi võitnud ning lühiraja MM-i neljanda koha saanud Martti Aljandile.

Juunioride parimateks tunnistati Põhjamaade juunioride meistrivõistluste 2011 kahekordne hõbe ja pronksmedali võitnud Maria Romanjuk ja Euroopa juunioride meistrivõistluste poolfinalist ja seitse juunioride rekordit püstitanud Ralf Tribuntsov. Aasta noorujujateks kuulutati Põhjamaade noortemeister Sigrid Sepp ja kahekordne hõbemedaliomanik Vladislav Pasurin.

Tänukirjad said ka parimate ujujate treenerid Dimitri Mancevic, Dave Durden, Dimitri Kapelin, Siiri Põlluveer, Ain ja Heidi Kaasik ning Andrei Divissenko.

Aasta treeneri tiitel läks taaskord Triin Aljandi treenerile Dimitri Mancevicile, kes saatis peo külalistele oma videotervituse.

Eestis töötavatest treeneritest pälvis kauaaegse koondise juhtimise ja ühistreeningute korraldamise eest tänukirja väsimatu Tõnu Meijel.

Aasta meisterujujaks on Toomas Haggi, kes läbi terve 2012. aasta näitas stabiilselt kõrgetasemelisi tulemusi.

Aasta taliujuja tiitli pälvis Artur Tikkerbär, kes hakkas kaks aastat tagasi uuesti ujuma (pidades vahet 21 aastat) selle eesmärgiga et tulla taliujumise maailmameistriks. Ta tegi kaks aastat selle nimel järjepidevat tööd ja lõpuks saavutaski MM tiitli.

Tänukirjadega peeti meeles ka koostööpartnereid ja toetajaid – EuroPark Estonia OÜ, Amserv Grupi AS, AS PKL, AS Olerex, OÜ Ralvi, Ergo Metsla ja OÜ Kalevi Veekeskus. Kauaaegse koostöö eest sai tänukirja endine Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles.

Oma suviste ujumiste eest said karikad kätte ka avaveeujumise seeriavõistluse vanuseklasside võitjad Kristina Maria Jaamul, Julia Kurbat, Marianne Seiman, Eve Virkkunen, Tiia Brakmann, Eha Lilienthal, Hella Klausen, Silver Sepp, Andres Olvik, Bruno Nopponen, Aldo Suurväli, Toomas Haggi ja Olav Lukin.

Eesti Ujumisliidu tänumeened said EUL president aastatel 2008-2012 Evelyn Sepp ja juhatuse liige 2008-2012 Andrus Ossip.

Eesti Olümpiakomitee asepresident Toomas Tõnise tänas EOK hõbemündiga tehtud töö eest Evelyn Seppa ja Riho Aljandit.

Aasta teo auhinna sai taliujumise edendamise eest Bruno Nopponen ning aasta heateo karika pälvis Eesti koondislane Andres Olvik, kes päästis inimese uppumissurmast.

Parima klubi suur karikas läks TOPi Ujumisklubile.

Kohal viibinud valisid eelmise aasta parimaks võistluseks Eesti lühiraja meistrivõistlused.

Autasustamise vahepalana korraldasid TOPi Ujumisklubi ujujad ujumisteadmisi kontrolliva vikrotiini, mille võitis laudkond koosseisus Toivo Viilep, Rein Haljand, Veiko Siimar, Eve-Mai Maurer ja Irina Dunets.

Meelelahutust pakkus ka TOPi ja Audentese ujujate kokkupandud parodeeriv film eelmise aasta tegemistest ning Tõnu Meijeli ja Ain Kaasiku luuleline etteaste.

Hea meel on tänada ka vahvaid õhtujuhte Simon Rennot ja Katriin Kersat ürituse ladusa läbiviimise eest.

Lõbus paroodiavideo http://www.youtube.com/embed/3-zWd36trs4

Videokokkuvõte http://www.youtube.com/watch?v=7JJioUg6gII&feature=player_detailpage