MEENUTUSI

11.augustil kogunes punt sportlikke matkaselle Tallinna Lennujaama,et võtta suund kaugele Singapuri.Nimelt toimusid selles linnas esimesed Noorte Olümpiamängud.Reis kulges mõnusalt ja 17 tunni pärast puudutasid varbad kiiskavalt kauni Ghangi Lennujaama pehmet vaipa.Kotid põrandale vurama ja bussi veeredes läbi linna, jõudsime olümpiakülla.Ngang Jangi Tehnoloogia Ülikooli territooriumile, kus tavaliselt tudeerisid koolitarkust 5000 üliõpilast. Ülikoolilinnakusse oli moodustatud tore kodu 3500 sportlasele 203 riigist ja 1500 noortele abiks tulnud taustajõule. Küll oli aga värvilisi ja sulelisi kokku sõitnud. Tohutu rahvaste paabel , kes kõik riietatud rahvusvärvides spordiriietesse, siblisid mööda linnakut ringi- oli pikki pallureid ja pisikesi võimlejaid, siresäärseid silkajaid ning jõulisi kangisikutajaid.
Mängud kuulutati avatuks tule süütamisega avatseremoonial. Kogu üritus oli ilmatuma uhke ja vägev. Õhtuses hämaruses, pivelõhkujate tulede säras kanti ette jahmatavalt suursugused etteasted ning taevasse pillutati tohutul hulgal imeilusaid rakette. Pjotril oli au kanda lavale Eesti lipp, kuid selleks pidi ta veetma tunde lava taga, oma etteastet oodates ja vägev lavasou jäi suuremalt osalt nägemata.
Olümpikülas olid meie naabriteks Moldaavia, Rumeenia, Prantsusmaa ja Saksamaa sportlased.Toitlustati seda suurt rahvahulka välisööklas, kus pakuti erinevate kontinentide toiduvalikut. Söök oli maitsev ja huvitav ning vett,coca-colat ja jääteed voolas ojadena. Alati olid käepärast erinevad puuviljad ja seda kõike peaaegu kogu päeva.Sportlased said olümpiakülas valmistuda startideks: käe-jala juures oli 50m välisujula, suur kergejõustiku staadion, tenniseväljakud, jõusaalid, palliväljakud jne. Võistlusareenid paiknesid mööda Singapuri laiali ja nendesse jõudmiseks oli organiseeritud terve transpordi süsteem, mis toimis laitmatult. Ujumisvõistlused viidi läbi Singapuri Spordikooli ujumisareenil. Kaks kõrvuti asetsevat 50m basseini ,ootasid võistlejaid. Neid oli 153 riigist, tasemeti küll erinevaid, kuid finaalidesse pääsemiseks tuli väga kõrgeid resultaate näidata.Meie klubi ujujatel Katriinil ja Pjotril tuli osaleda aladel, kus oli osavõtjaid 60-70 ringis.
Katriin startis 100m vabaujumises, kus sai ajaks 101,13 ja 50va- 27,20, millega saavutas 20. koha. Poolfinaal jäi suletuks.
Pjotr võttis osa 50m vabaujumisest, kus pääses poolfinaali ajaga 23,53 , kuid õhtul jäi õnnest puudu ning ta jäi 2 sajandikuga finaaliukse taha- 23,37.
100m vabalt üllatas Pjotr südika ujumisega, kus tulemus 51,85 viis ta poolfinaali ning Eesti Juunioride rekord jäi 15 sajandiku kaugusele. Õhtuks enam püssirohtu ei jätkunud ning leppida tuli 16.kohaga.
Tublilt esines ka Pärnu noor Timo Vaimann, kes startis rinnuliujumise distantsidel: 100rin-1.06,73 ning 50rin-30,75 11.koht. Võistlustel jäid eriti silma tipud Ukrainast, Austraaliast, Venemaalt . Tehnilised sooritused ja distantsi teise poole jahmatamapanevad läbimise kiirused on suureks õppetunniks nii sportlastele, kui ka treenerile.
Püüdsime jõudumööda ka teistel aladel toimuvaga kursis olla.Meie team-ist esines eriti säravalt kaugushüppaja Kaia Soosaar, kellel pronksmedal jäi 2cm kaugusele.
Alad läbi -sai aktiivselt puhkama hakata ja seda ka tehti. Tants ja trall käis hilisõhtuni. Sõpru leiti igast maailmanurgast ja vahel tuli suhtlemiseks käed ja jalad appi võtta. See on vist nende Olümpiamängude suurim väärtus- UUED SÕBRAD.
Koos teiste riikide spotlastega külastasime Pulau Ubini saarel asuvat Adventure Islandit.kus noored said kogeda meeskonnatöö olulisust ja võimalusi. saadi nuusutada mägironimise närvekõditavast eneseületamist ja julguseproovi. Ühe õhtu veetsime võistkonnaga Singapuri loomaias Night Safaril. Ööhämaruses heitsime pilke jahedas ööõhus toimetavatele loomamaailma esindajatele: tülitasime elevante, kaelkirjakuid, jõehobusi, ninasarvikuid, lõvisid, hüääne ja tiigreid. Öine loomaaed, oma lõhnade ja häältega , oli tõesti põnev kogemus.
Aeg lendas kiiresti ning jälle koguneti Marina Bay lahe äärde, et kurvastada olümpiatule kustumise üle. Peeti kõnesid ja valati pisaraidki. Mängude teatepulka tulid üle võtma hiinlased.
Asjad kokku-hulga ilusaid mälestusi sõpradest ja sündmustest samuti kotti ning lennuk keerab nina
Euroopa poole.
Lõpuks kodus…..