PÕHJAMAADE NOORTE UJUMISLAHING TROLLIDEMAAL DRAMMENIS

Väike kuid kaunis Oslo lähedal asuv Drammen võõrustas noori ujumistippe Rootsist, Taanist, Soomest, Norrast, Islandilt, Fääri saartelt ja Eestist.

Kõik võistkonnad majutati uude ultrakaasaegsesse ja põhjamaisesse Union Comfort Hotelli, mis asus renoveeritud tööstuslinnaosas, mis omakorda meenutas väga Rotermani kvartalit. Hotelli disain ja sisekujundus pakkus huvi nii treeneritele kui ka ujujatele.

Võistlused viidi läbi suures ja kaunis Drammeni Ujumiskeskuses. Igati tänapäevase 8rajalise basseini kõrval oli veel mitu väiksemat basseini ning õues laiutas veel üks 50meetrine ujula koos vettehüppetornide ja nende juures oleva väiksema basseiniga. Mis sa hing veel ihaldad …ja loomulikult oli seda mõnu lustimas küllaga erinevas vanuses norralasi ja igaüks neist leidis seal endale meelepärase tegevuse.
Tiitlivõistlus kulges ladusalt ja eriti kõrget tulemusteklassi näitasid Rootsi ning Taani ujujad, jagades kahepeale ära suurema hulga medalitest. Esikohatade tulemused ületasid kohati Eesti meistrite tulemusi. Eesti hümni mängimise eest hoolitses Maria Romanjuk Garandi Spordiklubist, kes võitis tütarlaste 400m kompleksujumise ning saavutas pronksmedali 200m rinnuliujumises. Noormeestest sai pronksmedali kaela Ralf Tribuntsov 50m seliliujumises.

Meie klubist olid võistlustules Karin Iilane, Karleen Kersa ja Marcus Juksar. Suurem osa saavutatud tulemustest olid isiklikud rekordid . Pjedestaalikohti küll seekord meile ei tulnud, kuid ehk aitab nähtu ja kogetu edasisi sihte seada ning rasket trennirada ikka edasi sammuda. Huvitundjad leiavad tulemused protokollidest ja pildimeenutused galeriist.

Toreda võistlusreisiga saigi nendel noortel hooajale punkt pandud ning nüüd ootab ees kauaoodatud suvepuhkus.

Aktiivset puhkust!